Er de nye Chrome tablets et alternativ til iPads i indskolingen?

På Chrome tablets har du et bredt udvalg af apps og kreative spil, der både kan anvendes i klasseværelset og i forbindelse med fjernundervisning. Med samme styresystem som Chromebooks vil teknologien i højere grad blive et middel til at sætte didaktikken i højsædet. 

Anvender I iPads i indskolingen og Chromebooks i mellemtrinnet og udskolingen? Kan der være en række fordele i at anvende Chrome tablets til indskolingen?

It-fordele

Chromebooks styres allerede gennem Chrome-administrationen, og du kan ligeledes styre Chrome tablets i samme system. Du skal derfor ikke anvende et nyt system til at styre dine enheder, hvilket du er nødsaget til, hvis du både anvender iPads og Chromebooks. 

Undervisningsfordele

Undervisere og elever vil opleve, at miljøet bliver mere familiært på tværs af årgange, hvilket kan være med til at sætte didaktik i højsædet, hvor teknologien blot er et middel. 

Udfold kreativitet og elevcentreret læring

Det er ikke alle elever, hvis styrker ligger i bøgerne, men hvor kreativiteten er deres drive. Chrome tablets kan være med til at udfolde kreativitet hos denne gruppe elever. De nye Chrome Tablets har god touch-funktionalitet, der kan anvendes til kreative spil og aktiviteter som fx MineCraft for Education. 

Med MineCraft for Education kan de kreative elever danne rammerne for elevcentreret læring, hvor de i højere grad har frit slag og dermed kan lære fra sig. MineCraft for Education indeholder i øvrigt en række forløb til undervisningen, der er frit tilgængelige.

Jamboard er endnu et eksempel på en app, hvor alle kan være med. I Jamboard kan elever kaste sig ud i både tegninger og skrift. Dette kan skabe en mere kreativ undervisning, der samtidig kan øge elevers deltagelse i undervisningen.

Fjernundervisning

Både MineCraft for Education og Jamboard er apps, der også med fordel kan anvendes til fjernundervisning. Selvom eleverne ikke sidder sammen, giver disse apps rig mulighed for at udvise samarbejde, kreativitet, kommunikation og kritisk tænkning. 

Inde på Chromebook App Hub findes en oversigt over apps, udvidelser og undervisningsforløb til Chromebooks og Chrome tablets. Her er der mulighed for at vælge en filtering over apps, som særligt er optimeret til Chrome tablets.